Վերնագիր
Հայկական ազգային ուտեստ ՝ Ժենգալով հացի արարողություն
Ժամանակահատված 05/12/2023թ.
Նպատակը
ծանոթացնել Արցախյան տարբեր տեսակի կանաչեղենին (ժենգալին) և ազգային ուտեստներին
Ընթացքը
_ նախորոք մաքրած կանչեղենը երեխաների օգնությամբ մանր-մանր կտրատեցինք , այնուհետև ալյուրը , ջուրը և աղը խառնեցինք հունցեցինք , ստացանք պինդ խմոր և բաժանեցինք փոքրիկ գնդերի : Գունդերը գրտնակեեցինք ստացանք շրջանաձև փոքրիկ լավաշ և մեջը լցրեցինք նախորոք կտրտած ժենգալը (կանաչեղենը ) աղ, ձեթ , պղպեղ և սիրուն ձվաձև ժենգալով հաց ստացվեց:
Ժենգալով հացը թխեցի ջեռուցի վրա հարմարեցրած քարե պլիտայի վրա :
Ժենգալով հացը մատուցեցի գինիով և թանով :
Անհրաժեշտ նյութեր
Օգտագործեցի 12 տեսակի ժենգալ ՝ կունձմունձուկ, ճրճրոկ, թրթնջուկ, պառավի պորտ, կինձ, խազազ, մոխրաթալ, գառնականջ, ծտապաշար, սոխ, սինձ , սպանաղ , աղ, ձեթ, ալյուր ջուր:
Խնդիրները
- ազգային ուտեստի փոխանցում
- Խոհանոցային հմտությունների ձևավորում
Հարավային դպրոցի 1/1 դասարանում իրականացրեցի իմ նախագիծը :
Երեխաներին շատ դուր եկավ թթու թրթնջուկը